• | Na vse označene artikle -40% popusta!

Vračila in pritožbe

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri DPD. To storite tako kot je navedeno na strani podjetja DPD ( www.dpd.com/si ) (Prosimo, da to sporočite kar se da hitro za vas pristojnemu depoju. Imejte pripravljene podatke o paketu: številko paketa, naslov pošiljatelja in naslov prejemnika. 


Če vam je paket dostavil DPD in ugotovite, da je artikel ali fizična pošiljka poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov jimmys.westernshop@outlook.com. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikle, DPD nalepke in pa opis poškodbe.

Vračilo blaga

Pomembnejši napotki za vračilo artiklov:

 1. Ko vračate artikle prodajalcu (Jimmy's), morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe. Priložite tudi kopijo računa.

 2. Artikle pošljete na naslov prodajalca JIMMY'S trgovina in storitve, Jolanda Tomašev s.p. Kot 2 Razvanje, Maribor 2000 Slovenija

 3. Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).

 4. Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Stvarna napaka / Pritožbeni postopek

Vračilo v  14 dneh  (Odstop od pogodbe). V skladu z zakonom o Varstvu potrošnikov in v njem navedenih kodeksih ravnanja podjetje Jimmy's zagotavlja potrošnikom naslednje:

   • Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (e-naslov: jimmys.westernshop@outlook.com ), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa) iz 43.č člena.

   • Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika (specialnem naročilu), ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo. Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu izdelka, katere je potrošnik že uporabljal.

   • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

   • Podjetje v vsakem primeru zadrži vračilo prejetih plačil do trenutka prevzema vrnjenega blaga oz. do pregleda ustreznosti vrnjenega blaga.

   • Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

   • Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

   • Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

   • V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

   • Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov - 

   • Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

   • Dostopnost do kodeksov ravnanja: Zakon o varstvu potrošnikov

   • Zgoraj navedeno velja za stvarne napake in splošne napake.

   Napotki za odstop od pogodbe

   Pri spletnem nakupu si izdelkov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam omogočamo (znotraj zakonskih okvirov) možnost odstopa od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite kar čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam, na kaj je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

   • previdno odprite embalažo in jo hranite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je izdelek ustrezen,

   • pri nakupu oblačil, ustrezno velikost preverite s pomerjanjem čez druga oblačila (ne na golo kožo),

   • pri rokovanju z izdelkom lahko pride do poškodb, prask in umazanja – (mastne roke, ličila, madeži) s takšnimi izdelki ravnajte še     posebej previdno, saj v primeru madežev bomo smatrali, da je izdelek bil uporabljen.

   Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da izdelek lahko odprete, pregledate in če vam ne ustreza, ali pa so bila vaša pričakovanja drugačna, odstopite od nakupa. Upoštevati je potrebno, da so nekateri izdelki narejeni ročno npr škornji, da lahko barvni odtenki odstopajo od dejanskih, zaradi barvanja z naravnimi snovmi in naravnega izdelka, je povsem enak ton nemogoč. Pridržujemo si pravico do odstopanja v širini, dolžini, barvi, modelu, vendar ne več kot 20%.

   Kontakt

   Imate vprašanj ali potrebujete nasvet? Pišite nam, z veseljem vam bomo odgovorili.